Hittade du till den här sidan genom att göra en Googlesökning på SEO Göteborg? Vad bra, då har du kommit helt rätt.

Tanken med den här sidan är att visa bland annat dig att vi på Digital Step kan SEO. Är det så att du är intresserad av att få hjälp med Sökoptimering tycker vi att du ska kontakta oss. 

Den här sidan är optimerad för att synas på SEO Göteborg och har vi lyckats med detta kan vi förmodligen lyckas optimera även din hemsida. 

Är det så att du är intresserad av att veta mer hur vi lyckades med detta så kan du fortsätta läsa. Vi avslöjar nämligen vår strategi längre ner.

Men först:

Vad är SEO (Sökoptimering)?

Seo står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på svenska. Väldigt kortfattat är det en arbetsmetod eller strategi för att få en hemsida att placera sig så högt upp i det organiska resultatet på en sökmotor.

Till skillnad från annonsering så kan du inte köpa dig din placering i det organiska sökresultatet. Du når bra placeringar genom att ha en webbsida som Google bedömer som tillräckligt bra. SEO är det arbete du gör på din hemsida för att synas i just dessa resultat. En bra sökoptimerad hemsida placerar sig högt upp i Google sökresultat och syns således bäst för den som söker.   

Varför SEO Göteborg?

Om du har en verksamhet vars målgrupp befinner sig i Göteborg, ja, då vill du säkert gärna nå ut till de. Det är i sådana situationer som det kan vara intressant att investera i lokal seo. Anledningarna till att investera i SEO är flera:

Kostnadseffektivt

Som vi nämnde så kostar det ingenting att synas i Googles sökresultat. Den enda du behöver betala för är arbetsinsatsen. 

Varma Besökare

De som kommer till din hemsida via Google har själva sökt upp dig. De är alltså redan intresserade av det du har att erbjuda. De befinner sig längre fram i sin köpresa.

Mätbart

Allt på internet, och i synnerhet allt på din egen hemsida, går att mäta. Kontinuerlig analys av din data kan även ge dig värdefulla insikter du kan använda till att utveckla din verksamhet. 


Hur går det för oss?

För att du som läsare ska kunna bilda dig en uppfattning om hur bra vi faktiskt är så kommer du i det här stycket kunna följa utvecklingen kontinuerligt:

2020-01-19: Webbsidan publicerades.

Hemligheten bakom att synas på SEO Göteborg

Hur går vi gått tillväga för att ranka på SEO Göteborg.

Enligt vår teori är det möjligt att nå bra positioner enbart med hjälp av bra On Page-arbete. Vi har inte arbetat med någon typ av länkbygge utan har enbart fokuserat på kvalitativ On Page och internlänkar. 

Vi har byggt en sida som går fort att ladda, som är rik på värdefullt innehåll och som går att nå från andra, relevanta sidor på vår webbplats (internlänkar).

För att säkerställa att den här sidan är lättillgänglig för Google har vi minimerat förekomsten av komplicerad kod. Som ni kan se innehåller sidan inga avancerade funktioner, enbart text, bild och någon enstaka call-to-action. 

Så: Hur har vi gjort?

Steg 1 – Sökordsanalys

Vi inledde med att göra en sökordsanalys för att identifiera det sökord med störst potential och värde. I vårt fall handlar det om att hitta den bästa kombinationen utav ett ämne (seo/sökoptimering) och en geografisk plats. En snabb analys gav oss följande kombinationer och sökvolym:

 • seo göteborg – 150
 • seo i göteborg – 30
 • sökoptimering göteborg – 30
 • sökmotoroptimering göteborg – 100
 • göteborg seo – N/A

Baserat på dessa siffror kan vi konstatera att det är “seo göteborg” vi ska optimera. ”sökmotoroptimering göteborg” kan också vara intressant men vi vill komma åt de 50 extra sök som ”seo göteborg” kan ge.

Steg 2 – Konkurrentanalys

Nu när vi vet vilken sökfras vi ska fokusera på vill vi ta reda på hur konkurrensen ser ut. Och med konkurrens menar vi de webbsidor som idag rankar på vår sökfras och hur dessa sidor ser ut. Vi vill framförallt ta reda på om det går att hitta någon minimigräns för hur mycket text sidan behöver bestå av. 

En googlesökning den 11/1 2020 gav följande resultat:

seo göteborg serp
 1. https://vaning18.se/seo-goteborg/
 2. https://seodesign.se/seo/
 3. https://seodesign.se/
 4. https://beyondseobyrå.com/
 5. https://www.seovision.se/goteborg/
 6. https://googstr.se/seo-goteborg/
 7. https://www.intendit.se/SEO-Göteborg
 8. https://www.gomogroup.com/seo-sökmotoroptimering-tjänster/
 9. https://www.rocketdigital.se/seo-goteborg/
 10. https://digitalstep.se/ 

Som ni kan se är vi redan med på topp10. Vi tror dock att vi har större chanser att nå ännu bättre placeringar med den här, 100%, optimerade målsidan.

I samband med konkurrentanalysen konstaterar vi också att:

Genomsnittmängden ord för de tio bästa sidorna är: ca 750 ord

Genomsnittmängden ord för de fem bästa sidorna är: ca 540 ord

Steg 3 – Skapa webbsidan

Nästa steg blir att producera innehållet, själva webbsidan “seo göteborg”. Slutresultatet av det är det du läser nu. När vi producerar en webbsida behöver vi ta hänsyn till både sökmotorn och läsaren. 

Innehåll

Content is king och i Googles värld är det fortfarande text som gäller. Som skribent behöver du tänka både kvalitet och kvantitet. För att producera en läsvänlig finns det en rad riktlinjer värda att tänka på (länk till seo texter).

Antal ord

Baserat på resultatet av konkurrentanalysen kan vi dra slutsatsen att det kommer krävas omkring 750 ord för att ta sig in på sida 1 och topp5. Mängden ord varierar dock ganska kraftigt mellan sidorna, vissa sidor innehåller betydligt fler än 750 ord och vissa betydligt färre. För att vara på den säkra sidan kommer vi producera en text innehållandes 1500-2000 ord.

Rubriker

För att säkerställa att texten är läsvänlig, tydlig och enkel att skumma igenom försöker vi dela in texten i korta stycken, med relevanta, beskrivande rubriker.

Rik information

Det första vi gjorde var att säkerställa exakt vilket sökord som är det mest värdefulla. Ahrefs gav oss följande information kring sökvolym:

Vi försöker ge läsaren så mycket information som möjlighet. Detta gäller även kompletterande information. Utöver att ge dig som läsare information om seo göteborg får du även information om oss som företag. Du får information om hur vi arbetar samt varför det kan finnas ett värde i att arbeta med sökoptimering i göteborg.

Sökordsdensitet

Google blir förvisso bara smartare och smartare. Men, det är fortfarande svårt, för att inte säga omöjligt, att ranka på en sökfras om inte själva sökfrasen nämns på sidan. Men undvik att spamma sökordet, lagom är bäst.

Laddningshastighet

Som ni märker laddar webbsidan snabbt, förhoppningsvis snabbare än våra konkurrenter. Detta är en förutsättning för att nå bra placeringar på Google. 

AMP

Webbsidan är även tillgänglig i en AMP-version. Detta för att ge mobila användare en så bra upplevelse som möjligt.

Internlänkar

Vi har alltså inte genomfört någon typ av länkbygge för att nå bra ranking. Med det menar vi att vi inte har byggt externa länkar. Däremot bygger vi internlänkar. Det innebär att vi internt länkar till den här sidan och på det viset bygger sidans auktoritet och värde.

Sammanfattning

Vårt fokus på att nå resultat på Google är hela tiden kopplat till hemsidan och dess innehåll. Har vi lyckats? 

Har du nått den här sidan via en googlesökning och vill arbeta mer med seo? Bevisligen har vi lite koll på vad vi pratar om. Tveka inte, kontakta oss för ett möte där vi kan diskutera mer vad vi kan hjälpa dig med.

Vilka är Digital Step?

Digital Step AB drivs av Emil Rurka och ett gäng driftiga systemutvecklare med ambitionen att hjälpa företag utveckla sin närvaro på sökmotorer i allmänhet och Google i synnerhet.

Tillsammans har vi över 15 års erfarenhet av försäljning, digital marknadsföring och sökoptimering. Vi har ett starkt resultatfokus vilket innebär att vi alltid fokuserar på vad som är affärsmässigt viktigt för dig som kund.

Vi är den personliga seobyrån. Vi vill vara en partner, en kompis, till dig. Vi ser vårt uppdrag som ett samarbete där vi tillsammans arbetar för att förbättra din digital närvaro. Din framgång är vår framgång.

Personporträtt på Emil Rurka, SEO Konsult

Emil Rurka

Digital Strateg & Säljansvarig

Digital Steps Arbetsmodell för Succé

Varje hemsida är unik och exakt hur din seostrategi utformas beror på dina förutsättningar. Men vår arbetsmetod är i utgångsläget alltid likadan, vi arbetar strukturerat och fokuserat uppdelat i fyra faser. Detta innebär att vi kan jobba effektivt och kontinuerligt samtidigt som vi kan vara fullständigt transparenta och tydliga mot dig som kund.

Genom att dela in processen i dessa fyra faser skapar vi oss förutsättningar för ett framgångsrikt projekt. Vi får större möjligheter i att arbeta strukturerat och fokuserat. För dig som kund blir det enklare att bedöma hur arbetet går samtidigt som du har insyn i vad som görs och vad som ska göras.

Låter det vettigt? Tror du att vi kan hjälpa dig?

Några bra SEO Verktyg

Vill du själv arbeta med SEO finns det massvis med bra verktyg som kan hjälpa dig att komma igång. Här finner du ett axplock av de verktyg (eller liknande) vi arbetar dagligen med.

Google Search Console

Google Search Console är verktyget du använder för att kommunicera med Google. Du kan begära omindexering på sidor du har uppdaterat och du får tillgång till en mängd användbara rapporter.

I Search Console kan du se hur din webbplats presterar på Google, om det finns problem med webbplatsen och information om hur väl du lyckas i sökresultatet. Det är helt gratis och ett verktyg du definitivt ska installera på din sajt om du inte redan gjort det. 

Screaming Frog

Ett program som scannar din hemsida och ger dig en tydlig överblick över olika element på varje enskild målsida. Dra ut en rapport och exportera till Excel så har du ett väldigt användbart Verktyg.

Pingdom Tools

En snabb hemsida är en bra hemsida. Pingdom Tools är ett av flera bra verktyg att använda för att testa din webbsidas laddningshastighet.

Du får en bra överblick över hur din hemsida presterar idag samt vilka förbättringsmöjligheter som finns.

Übersuggest

Ett enkelt (och gratis) verktyg för att göra enkla sökordsanalyser. 

SEO Meta in 1 Click

SEO Meta in 1 Click är ett plugin till Google Chrome. Med ett enda knapptryck får du en snabb överblick över en webbsidas seostatus.

Vanliga frågor

Vad kostar SEO?

Hur långt är ett snöre? Det är svårt att sätta ett fast pris på Sökoptimering. Det kan variera beroende på vad exakt ni vill få hjälp med, om det är enstaka moment eller om ni vill ta in hjälp för allt som rör SEO. 

Är ni ute efter ett löpande samarbete eller punktinsatser? Vill ni sköta implementationer själva eller vill ni att er partner tar hand om allting? 

Vi på Digital Step arbetar inte med fasta paket utan offererar alltid ett upplägg baserat på just dina förutsättning och behov.

Vad är det för skillnad på SEM och SEO?

SEM är annonsering. Du köper annonsplatser på Google och betalar vanligtvis per klick. När du sedan väljer att avsluta din annonsering försvinner dina platser och också dina besökare. 

SEO är gratisplaceringar. Placeringar du har förtjänat. En av fördelarna med SEO är också att effekten av ditt arbete är kvar, även om du skulle sluta optimera. Du fortsätter få besökare till hemsidan även om du trappar ner på eller avslutar ditt seoande.

När kan jag förvänta mig resultat?

Sökoptimering är ett långsiktigt arbete. Hur lång tid det tar innan du kan skörda frukterna av ditt arbete kan variera.

Det beror på konkurrensen i din bransch, hur väl etablerad din hemsida är (nya hemsidor tar överlag längre tid) samt hur bra din hemsida mår när vi påbörjar arbetet. 

Vad gör en SEO byrå?

De flesta byråer har sina, unika erbjudanden och metoder. Vi på Digital Step arbetar med hela köpresan, från att förbättra placeringar på Google, till att locka besökare till sajten och väl där konvertera de till kunder. 

Våra ledord är Transparens, Resultat och Personligt Engagemang. Vi vill arbeta när dig som kund och tillsammans ta fram en strategi som vi implementerar och kontinuerligt förbättrar. Tillsammans tar vi din digital närvaro till nya höjder.

Jobba med Digital Step?

Tror du att Sökoptimering är någonting för dig? Vill du hitta en samarbetspartner som kan arbeta tillsammans med dig för att förbättra din digitala närvaro?

Vad väntar du på, det är klart att vi ska prata mer. Skicka ett meddelande till oss redan nu så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Ja, Jag vill jobba mer med SEO